Prijavljivanje krivotvorina

Nitko ne želi biti namamljen na kupnju krivotvorene robe. Krivotvorena roba sadrži zaštitni znak ili logotip koji je identičan nekom drugom zaštitnom znaku ili se gotovo ne može razlikovati od njega. Oponaša značajke robne marke proizvoda kako bi zavarala da je izvorni proizvod vlasnika robne marke.

U Googleu ozbiljno shvaćamo svaku zloupotrebu naših usluga u svrhu oglašavanja ili prodaje krivotvorene robe. Kada se proizvodi ili usluge koje hostira Google upotrebljavaju za oglašavanje ili prodaju robe, imamo jasna pravila o krivotvorinama. Posvećujemo značajne inženjerske i strojne resurse sprječavanju zloupotrebe kojom se krše naša pravila, uključujući krivotvorine. No velika većina web-lokacija u rezultatima Google pretraživanja pripada trećim stranama i nisu proizvodi ili usluge koje hostira Google. Ako imate nedoumica u vezi sa sadržajem koji se prikazuje na nekoj web-lokaciji, obratite se izravno vlasniku te web-lokacije. Ako ste dobili sudski nalog, preporučujemo vam naš dobrovoljni postupak sa sudskim nalogom. Pročitajte naše savjete za sigurnost kupnje na mreži kako biste lakše prepoznali web-lokacije koje prodaju krivotvorene proizvode.

Potrošačima i vlasnicima robnih marki nudimo i obrasce za prijavu zloupotrebe koji se mogu pronaći putem centara za pomoć pojedinačnih proizvoda (pogledajte sve Googleove centre za pomoć) i uključuju sljedeće: