GoogleGoogle Analytics

Analiza oglašavanja

Puno ste uložili da biste privukli posjetitelje na svoju web-lokaciju. Kako znate funkcioniraju li vaši promidžbeni programi? Usporedite sve digitalne kanale, uključujući pretraživačku mrežu, prikazivačku mrežu, društvene mreže, afilijacije i e-poštu te provjerite kako utječu na stope konverzija i povrat ulaganja. Dodatno proširite analizu pomoću naše napredne integracije s programom AdWords, koja obuhvaća kampanje za mobilne uređaje i prikazivačku mrežu.

Oglašavanje

Unaprijedite oglašavanje na tražilicama

Oglašavanje na tražilicama privlači posjetitelje na web-lokaciju. Pomoću usluge Google Analytics možete povezati radnje korisnika s kampanjama za tražilice (između ostalog, Google, Bing, Yahoo itd.) i donositi bolje odluke vezane uz licitacije i ključne riječi. U programu AdWords možete automatski označiti kampanje te jednostavno provjeriti razlike u stopama konverzije za različite položaje oglasa ili odredišne stranice.

Saznajte više

Pomoću ponovnog marketinga brzo i jednostavno privucite odgovarajuće korisnike

Ponovni marketing pomoću usluge Google Analytics pruža sjajan uvid u korisnike koji su zainteresirani za vaše proizvode i usluge, a njima se na webu prikazuju ciljani oglasi koji izravno odgovaraju onome što traže.

Saznajte više

Saznajte kakav učinak oglašavanje na prikazivačkoj mreži ima na vaše programe

Saznajte kako privući nove korisnike na web-lokaciju pomoću prikazivačke mreže. Proučite određene položaje i saznajte koliko su učinkoviti u privlačenju odgovarajuće vrste posjetitelja. Integracija s Google prikazivačkom mrežom (GDN) znači da pomoću programa AdWords možete izraditi kampanje te njima upravljati, a zatim za praćenje uspješnosti umetnuti oznake usluge Google Analytics u marketinške kampanje za Google prikazivačku mrežu.

Posvetite se kampanjama za mobilne uređaje koliko one to zaslužuju

Ako prikazujete mobilne oglase ili upotrebljavate mobilne aplikacije, morate znati više o izvedbi. Položaji mobilnih oglasa privlače drugačiju vrstu posjetitelja, a usluga Google Analytics pruža uvid u njihove radnje. Podatke možete pregledati prema uređajima, pratiti izvedbu oglasa i optimizirati mobilnu web-lokaciju, kao i svoju uobičajenu web-lokaciju, pomoću poznatih mjernih podataka kao što je vrijeme provedeno na web-lokaciji, broj posjeta jednoj stranici i stopa konverzije.

Saznajte više

Pogledajte kako oglašavačke kampanje funkcioniraju s višekanalnim tokovima

Ako oglašavate na više digitalnih kanala, između ostalog, na tražilicama, prikazivačkoj mreži, društvenim mrežama, afilijacijama, važno je saznati koju ulogu ima svaki od tih kanala te kako zajedno pridonose većem broju korisnika i konverzija. Pomoću višekanalnih tokova možete saznati koji su kanali najuspješniji, a koji su najmanje učinkoviti te tako optimizirati i poboljšati program digitalnog marketinga.

Saznajte više

Zahvaljujući praćenju kampanje možete saznati što funkcionira, a što ne

Pratite kampanje na svim kanalima da biste saznali koje se marketinške strategije uistinu isplate. Pregledajte izvješća segmentirana prema kanalima te podatke na računu u stvarnom vremenu samo nekoliko minuta nakon pokretanja kampanje. Možete provjeriti aktivnost i konverzije za sve veze koje označite, uključujući e-poštu i natpise. Osim toga, možete pratiti izvanmrežne kampanje koje upućuju korisnike na vašu web-lokaciju.

Saznajte više