Neki Huawei P10 i P10 Plus smartfoni imaju sporiju internu memoriju?

Racunalo.com foto

Je li na pomolu “memorijski skandal” u Huaweijevom taboru? Sve su veće glasine oko toga kako neki Huawei P10 i P10 Plus smartfoni nemaju brzu UFS 2.1 nego eMMC 5.1 sporiju memoriju. Kakve veze s tom pričom ima i Huawei Mate 9?

Prikaži

Početkom tjedna pojavili su se online naslovi koji govore kako se vlasnici Huawei P10 i P10 Plus žale kako imaju različite brzine interne memorije na svojim uređajima. Dok neki bilježe brzine najbrže memorije koja nosi oznaku UFS 2.1, drugi javljaju kako njihova memorija ima brzinu UFS 2.0 koja je nešto sporija. Najkritičniji su oni treći čija je interna memorija osjetno sporija, u rangu eMMC 5.1 memorije.

U skladu s tim informacijama pojavila se sumnja – imaju li neki Huaweijevi smartfoni zaista sporiju memoriju? Dakle, ovdje nije riječ o svim modelima, nego o pojedinim serijama koje su isporučene samo na nekim tržištima i koji bi mogli imati ugrađenu sporiju internu memoriju.

Priča se još više rasplamsala nakon što je Huawei u službenoj izjavi potvrdio kako je ugrađena interna memorija od različitih proizvođača, a ti isti proizvođači tvrde kako je ona u skladu sa standardima. Pitanje je – kojim? Nakon toga je priču totalno zakuhao koji je na svom Weibo kanalu potvrdio kako su imali problema u nabavki dovoljne količine UFS 2.1 memorije tako da su u neke uređaje ugradili osjetno sporiju eMMC 5.1 memoriju. No, crtu je sumnje Huaweijev CEO podvukao nakon što je izjavio kako ne vidi razliku u brzini između njegovog smartfona (kojeg smo ) i jednog Huawei P10 Plus smartfona koji potvrđeno ima ugrađenu eMMC 5.1 memoriju, što je teoretski nemoguće. Moguće je, ali samo u jednom slučaju… :)

PROČITAJ JOŠ: Qiankun, Huawei Smart Car tehnologija, donosi revoluciju u svijetu električnih automobila

Ako je to točna izjava, tada se budi još jedan dodatan “crv sumnje” – ima li njegov Mate 9 deklariranu brzu UFS 2.1 memoriju? I što mislite što se otkrilo? Otkriveno je kako Huawei Mate 9 nema UFS 2.1 nego sporiju memoriju. Da stvar bude zanimljivija sa uklonjen je podatak o UFS 2.1 memoriji kako bi koliko-toliko ublažili blamažu. Pitanje je samo imaju li svi Mate 9 sporiju memoriju ili se, kako tvrde za P10 i P10 Plus, radi o samo nekim serijama? Možda neki Mate 9 modeli (kažu oni s 32 GB I 64 GB) ipak imaju nešto bržu UFS 2.0 internu memoriju, ali i dalje sporiju od UFS 2.1?

Kao što vidite, ovdje je puno pitanja, a malo pozitivnih odgovora. Svima koji ste kupili svoje Huawei P10 ili P10 Plus smartfone preporučujemo provjeriti koju memoriju imate. Sreća za Huawei je što 99,99% korisnika ovo ne može primijetiti, tako da bi ovo moglo ostati obavijeno debelim velom tajne. Ipak, očito je kako neki ipak mogu prepoznati razliku :)

.
Prikaži

KOMENTARI

Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.

Exit mobile version