HOP

Cvetanović iz Živog zida član Srpskog privrednog društva!

Odavno se dalo naslutiti u Hrvatskoj da se Hrvate želi milom ili silom posrbiti.  Lagano ali sigurno kradu nam pravo na nacionalni identitet, na hrvatski pozdrav, na hrvatsku povijest.  Stariji znaju da je kroz povijest bilo nekoliko pokušaja, i to poprilično agresivnih da se Hrvatsku okupira, i to kroz drugi svjetski rat, potom kroz komunistički režim, Domovinski rat. Sada, dvadesetak godina kasnije okupacija traje.  Okupirala nas četnička guja. Dok hrvatski branitelji trunu po srpskim i haškim zatvorima,  četnici se slobodno šetaju ne samo Hrvatskom, već i Srbijom. Doma su se vratili Šešelj, Hadžić, kapetan Dragan izruguje se daleko od hrvatske granice, ali zato njegova ruka i djelovanje stiže preko njegovih fanova u samo srce Hrvatske. Hrvatima nikad nije bilo teže. SDP-ovska komunistička vlast  koja diše jugoslavenski, svakodnevno ukazuje da je Hrvatska  čvrsto stegnuta oko vrata. Na predsjedničkim izborima  pojavio se navodno niotkuda predsjednički kandidat  organizacije Živi zid.  Iako se Sinčić volio predstavljati kao solist, dobro je bilo poznato da iza njega stoji organizacija Živi zid.  Zapravo politička stranka, ne organizacija.  Živi zid je nastao iz političke stranke Savez za promjene – SP koja je sudjelovala sa svojim kandidatima na parlamentarnim izborima 2011 godine.

Zašto su sada zanimljivi parlamentarni izbori  iz 2011 godine?

Tada je politička stranka Savez za promjene – sada politički stranka Živi zid predstavljena na listi od  trinaest kandidata zajedno sa Srpskom demokratskom strankom Milorada Pupovca,  za izbor  tri zastupnika srpske nacionalne manjine u Saboru predstavila svojih šest kandidata srspke nacionalnosti.

Na zbirnoj lista kandidata za zastupnike srpske nacionalne manjine u 12. izbornoj jedinici bilo je 13 kandidata. Abecednim redom, to su: Jovan Ajduković iz Borova, kandidat koalicije Naše stranke, Demokratske partije Srba i Srpske narodne stranke, Dušan Cvetanović iz Gornje Oraovice, kandidat Saveza za promene, Veljko Džakula iz Pakraca, kandidat koalicije Demokratske partije Srba, Naše stranke i Srpske narodne stranke, Nemanja Marić iz Osijeka, kandidat Saveza za promene, Ljubomir Mikić iz Osijeka kao nezavisni kandidat, Slobodan Milošević iz Čokadinaca, kandidat Udruženja Srba Osječko-baranjske županije, Milorad Pupovac iz Zagreba, kandidat Samostalne demokratske srpske stranke, Dragana Resan iz Zagreba, kandidatkinja Saveza za promene, Milan Rodić iz Jasenka, kandidat koalicije Srpske narodne stranke, Demokratske partije Srba i Naše stranke, Duško Simić iz Vukovara kao nezavisni kandidat, Vojislav Stanimirović iz Vukovara, kandidat Samostalne demokratske srpske stranke, Branislav Tekić iz Vukovara nezavisni kandidat i Jovo Vuković iz Bijelog Brda , kandidat Samostalne demokratske srpske stranke.

Kandidati  Saveza za promjene, među kojima je i jedan od osnivača Saveza za promjene i Živog zida Dušan Cvetanović, Srbin iz Gornje Oraovice su i;   Neven Ćuk, Srbin iz Zagreba,  Nemanja  Marić, Srbin  iz Osijeka,  David Cvetanović, Srbin iz Gornje Oraovice,  Dragana  Resan, Srpkinja iz Zagreba,  Miodrag Vesić, Srbin iz Bzenice kako je to objavljeno na web stranici  Radio Borovo – http://www.radio-borovo.hr/index.php?SID=&NID=2167.

Dušan Cvetanović, pravnik iz Zagreba, jedan je od osnivača  političke stranke Savez za promjene i prije  neformalne aktivističke organizacije Živi zid a sada objedinjeno u političku stranku
Živi zid  koju predstavlja nekoliko supredsjednika; Ivan Pernar, Ivan Sinčić, Vladimira Palfi, Damir Trnačić,  Dušan Cvetanović i Hrvoje Runtić. Dušan Cvitanović iz Oraovice,  sa liste kandidata za zastupnika nacionalne manjine u 12. izbornoj jedinici sin je arhitekta Dušana Cvetanovića iz Oraovice , koji se nalazi na listi pripadnika četničke postrojbe na području Dvora i Banovine.  http://forum.sisak.info/showthread.php?6963-srpska-vojska-krajine-na-Banovini/page48.

Analizirajući njihovo  političko i aktivističko djelovanje koje naginje jugoslavenstvu i socijalizmu, pri tom veličajući Tita  i antifašizam, sudjelujući u  više pokreta –  Occupy Croatia, Građanska organizacija, Slobodarski aktivisti i drugi, kao i veliki broj njihovih članova koji i danas imaju direktne veze sa Beogradom, kao i rodbinsku  veza sa pripadnicima četničkih postrojbi,  posve je jasno odakle veća sklonost prema SDP-ovcima nego li prema članovima HDZ-a iz kojih su prije deložacija  istjerivali HDZ, ili nisu na  njima željeli  sudjelovali.   Puno je jasnija i njihova „vatrena“ obrana i drugih osoba čiji članovi obitelji, supruzi i braća nalaze na listi ratnih zločinaca (Jasika i Prežec (rođ. Gavrić). Pitanje je nakon svega treba li u Hrvatskoj gušiti „ustašku guju“ kako je to rekao bivši  predsjednik RH  Josipović, ili četničku guju?

hop-portal.com