To je to što me zanima!

Buktinja u Splitu: 'Bježite svi van, cijeli autobus će izgorjeti!'

U Splitu je u utorak oko 13.15 planuo Prometov autobus koji vozi od Lovrinca prema središtu grada. U njemu je bilo 15-ak putnika. Zasad nema dojava o ozlijeđenima. Vatrogasci su stigli za par minuta...
Vidi originalni članak

Autobus broj 28 vozio je u utorak odo 13 sati iz Sitna Gornjeg prema Splitu. U njemu je bilo petnaestak putnika, a vozač se zaustavio na jednoj stanici na samom istočnom ulasku u grad.

POGLEDAJTE VIDEO:


Pokupio je još nekoliko putnika i krenuo, kad je ispred njega naglo zakočio jedan BMW. Vozač BMW-a rekao je vozaču kako je vidio vatru u predjelu motora, na zadnjem dijelu autobusa. Vozač je izjurio i vidio plamen, te rekao svim putnicima da napuste autobus. Putnici su počeli izlaziti, a vatra se širila sve brže. Nakon što su izašli, vatra se toliko proširila da je počela doslovno proždirati zadnji dio autobusa. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vozač je nazvao vatrogasce, te pokušao ugasiti plamen protupožarnim aparatima, ali bezuspješno. Vatrogasci su stigli za par minuta te uskoro ugasili vatru, ali je autobus potpuno izgorio.

'Potrošio sam 9 protupožarnih aparata, ali uzalud

- U 19 godina koliko vozim autobuse nikada mi se ovo nije dogodilo. Potrošio sam devet protupožarnih aparata, ali nisam uspio ugasiti vatru. A plamen u početku nisam ni vidio, upozorio me je vozač BMW-a. Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen, a nije bilo ni panike - rekao nam je vozač 'dvadesetosmice'.

- Vatrogasci su bili jako brzi, svaka im čast. Vrlo su brzo ugasili požar. Koliko znam, mema ozlijeđenih - rekao je čitatelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

'Samo prisebnost vozača je spriječila veću nesreću'

Glavni Prometov sindikalac Teo Bulić  kazao je kako je prisebnost vozača spriječila veću nesreću. 

- Svi su putnici izašli mirno i spriječena je tragedija - rekao je Bulić za Dalmatinski portal.


Poslao je i oštru poruku o starosti autobusa.

- Već 10 godina nije se kupio novi zglobni autobus. Starost voznog parka Prometa je najveća komunalna sramota Splita - jasan je Bulić.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • kokošar 05.07.2017.

    gori borovina, gori promet

  • xnet0822 04.07.2017.

    Kakav je bio autobus, normalni ili niskopodni ? Ako je bio normalni onda treba promijeniti cijeli vozni park u niskopodne, jer su ekološki te koriste prirodni plin !

  • matekalo1980 04.07.2017.

    Bus gori a baba se češlja

Komentiraj...
Vidi sve komentare