To je to što me zanima!

144 vatrogasca borilo se s požarom: 'Gori planina smeća'

ŠIRI SE SMRAD: Kako nam javljaju čitatelji u zapadnom dijelu grada osjeti se neugodan miris. Policija moli građane da zatvore prozore i ne izlaze iz domova
Vidi originalni članak

Nešto prije 20.30 sati unutar pogona C.I.O.S. grupe na Jankomiru izbio je požar. Na terenu su bila 144 vatrogasca s 64 vozila, a požar su uspjeli ugasiti oko 00.30 sati iako su isprva očekivali da će se s vatrom boriti barem 15 sati. Zrakom se sad širi para, kažu, a to bi se moglo nastaviti i idućih nekoliko dana. U gašenju požara pomagali su im i zaposlenici C.I.O.S-a i zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja koja je vatrogasce opskrbljivala vodom. 

Kako je javila policija, u požaru nema ozlijeđenih. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Nema razloga za paniku, sve je pod kontrolom

Kako nam javljaju čitatelji u zapadnom dijelu grada osjeti se neugodan miris. Policija moli građane da zatvore prozore i ne izlaze iz domova.

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić kazao je večeras HRT-u da od ovog požara 'nema opasnosti za zdravlje građana' jer gori drvo, a ne plastika. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rekao je da su od ljudi tražili da zatvore prozore da ne bi udisali dim.

- Nema nikakvog razloga za paniku, sve je pod kontrolom i ubrzo će sve biti dovedeno u red - zaključio je Kalinić. 

- Još nije poznat uzrok, ali je djelatnik zaštitarske službe centra za reciklažu dvorišta desetak minuta prije izbijanja požara primijetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno na mjestu izbijanja. Sukladno izjavi zaštitara, požar je izbio na samom vrhu hrpe otpada. Da je požar izbio na dohvatljivom mjestu, gašenje bi započela i zaštitarska služba centra za reciklažu, no dim je primijećen na nedostupnom vrhu, gdje nije uobičajeno da počnu požari izazvani samozapaljenjem otpada - priopćila je voditeljica ureda uprave C.I.O.S. d.o.o. Tajana Tomašević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gorio je glomazni otpad, madraci i drvene kašete. 'Brdo' otpada koje je gorjelo je površine 50 puta 30 metara, a ponegdje je visoko i 20 metara.

- Gori planina smeća, nema čega nema...jedna strana je stavljena pod kontrolu - rekao nam je vatrogasac na terenu iz javne postrojbe Jankomir.
 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Danas u 20:32 Ured za upravljanje u hitnim situacijama zaprimio je dojavu od Županijskog centra 112 Zagreb o požaru pogona C.I.O.S., na adresi ulica Josipa Lončara 15, Jankomir. Na intervenciji su Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, službenici Policijske uprave zagrebačke, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Intervencija je u tijeku, a uzrok požara znati će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid - priopćili su iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uzrok požara se još ne zna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na fotografijama koje su nam poslali čitatelji može se vidjeti vatra i gusti dim koji suklja u zrak.

Podsjetimo, u kolovozu 2015. godine isto je bio požar u C.I.O.S-u. Tada je izgorjela sitno sprešana plastika koja je bila na jednoj hrpi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 141

  • jožek2 02.05.2017.

    Nema razloga za paniku , sve je pod kontrolom, Pripuz i jarani opet će podjeliti ljepu lovu na ovome požaru.

  • čarli367 02.05.2017.

    Takvo smetište ili kako oni kažu otpad u skoro samom centru Zagreba mogu imti samo podobni i pošteni Zagrebćani kao što je ovaj geni Pripuz.

  • čarli367 02.05.2017.

    Pripuz, Bandić, i P. Kalinić, svi zemljaci jarani i ovaj požar mi je jako sumnjiv namješten i pokupit će svi veliku lovu u svom mandatu uoći novih izbora i odlaska s vlasti, a P. Kalinić kaže gori samo drvo, neka ne laže tamo ima najmanje drva , a najviše plastike i ostalog štetnog materijala i nek nas truju kad im je sve to dozvoljeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare