Pokos: Dikan je u krevetu pričao o Eni i istukao me zbog Banfićke, Alka je degutantna kad popije

MEĐU brojnim detaljima iz svog života koje je otkrila u autobiografskoj knjizi "Život u raju", Vlatka Pokos je navela i kako joj se teško bilo nositi s "idealiziranom slikom mrtve žene" o kojoj je Josip Dikan Radeljak govorio čak i u krevetu, kako su je prijateljice izdale, kako joj je Mia Begović okrenula leđa i postala joj najveća neprijateljica, kako je Alka degutantna i vulgarna kad popije, kako ju je bivši suprug čak i istukao jednom prilikom, kako je Fabrizija upoznala zbog Dikanove škrtosti, jer je inzistirao da mu skupi Fendijev baloner koji joj je zapeo za oko čuvaju nekoliko dana do rasprodaje te kako joj se romansa s talijanskim zavodnikom nikad ne bi dogodila da je bila sretna u braku.

> Vlatka Pokos u novoj knjizi: Od obožavane žene sam postala dio posluge

"Često sam sanjala Enu i u snu me uvijek molila da čuvam Lanu"

Vlatka navodi kako "knjiga nije glumljenje", niti ju je napisala kako bi zaradila novac te se njome ni sa kim ne obračunava, već iznosi istinu o svom životu. Kako je otkrila za Gloriju, u knjizi progovara i o tome kako su se ona i Ena Begović upoznale u frizerskom salonu te se sprijateljile i kako joj je Ena povjerila da je trudna. U malu Lanu se, kaže, zaljubila na prvi pogled, kad je s Enom zrakoplovom putovala prema Splitu. Upravo zato je Vlatka, kako sama navodi, imala puno razumijevanja za bol koju je njen bivši suprug Dikan Radeljak iskazivao kad je govorio o Eni, ali je smatrala malo pretjeranim to što je cijeli stan bio ispunjen njenim fotografijama: "U trenucima sam gotovo mrzila Enu, ali istovremeno osjećala s njom neku posebnu vezu zbog Lane. Često sam je i sanjala i u snu me uvijek molila da čuvam Lanu".

O Eni je Vlatka slušala čak i nakon seksa s Dikanom: "Jednom smo prilikom ležali u svom krevetu nakon što smo vodili ljubav. On je, kao i često puta dotada, počeo pričati o Eni. Između ostaloga rekao je: `Ena je imala grudi kakve nikada nisam vidio`. Rekao je to dok sam gola ležala pokraj njega. Samo žena može razumjeti kako sam se osjećala u tom trenutku. On uopće nije shvaćao koliko sam ja bila povrijeđena".

"Alka je kad bi popila govorila degutantne stvari i bila nevjerojatno vulgarna pred svojim sinom"

U knjizi je Vlatka opisala i svoj odnos s Alkom Vuicom, najboljom Radeljakovom prijateljicom. "Kod Alke me uvijek smetalo njezino ponašanje nakon nekoliko čaša vina. Tada bi govorila degutantne stvari i bila nevjerojatno vulgarna pred svojim sinom, koji je tada bio u najosjetljivijoj dobi. Čak je i Dikana zamolila da joj pomogne oko sina, jer mu je nedostajala muška figura u životu... Na sreću, uvijek je imala podršku vlastite obitelji pa je njezin sin prvih 11 godina proveo kod bake i djeda u Umagu. I takva osoba, koja u stvari ne zna što znači podizati dijete, kasnije je pisala bezočne laži o mom i Laninom odnosu da bi se dodvorila mom bivšem suprugu. Alka je uvijek živjela životom koji bi se teško mogao nazvati obiteljskim", tvrdi Vlatka.

"Udario me nekoliko puta i praktički izbacio iz kuće"

Vlatka navodi i kako je dobila batine kad je napravila pred Dikanom scenu zbog Ivane Banfić: "Dikan je tražio da mu na brod dovedu Ivanu Banfić, iako je sa mnom bio u ozbiljnoj vezi. Svidjela mu se, ali se razočarao kad je shvatio da ima umjetne grudi. Naime, obožava velike grudi i meni je uvijek nastojao nabiti komplekse, ali nije uspio. Na jednoj večeri kod Petra Graše, na kojoj smo trebali biti sami, bila je i Alka s cijelom svitom, uključujući i Ivanu Banfić i njezinog tadašnjeg supruga. Znala sam da je taj brak pred raspadom, ali mi se nije svidjelo što je cijelu večer prisno šaputala Dikanu na uho... Zbog te situacije u Splitu prvi smo se put ozbiljno posvađali i prekinuli.. To jutro napravila sam scenu pred svim ukućanima, poderala novine i razbacala po dnevnoj sobi. Svi su me šokirano gledali, a Dikan se strašno razbjesnio. Prvi sam ga put vidjela takvog i tada je prvi put digao ruku na mene. Udario me nekoliko puta i praktički izbacio iz kuće".

Pročitajte više