Želite znati gdje su kamere za mjerenje za brzine? Google ih sada pokazuje

Foto: Screenshot Google Maps, Ivo Cagalj/PIXSELL

NA MOBILNIM aplikacijama Google Maps za Android i iOS operativne sustave posljednjih su se dana počele pojavljivati nove informacije vezane uz promet.

Iz Googlea su sada službeno potvrdili da je riječ o većoj nadogradnji kartografskog servisa, javlja Bug.hr.

U Googleovoj aplikaciji karata i do sada su bile integrirane notifikacije poput, primjerice, obavijesti o prometnim nesrećama ili zastojima, a sada u 40 zemalja u kojih do sada nije bila dostupna ta opcija, među kojima je i Hrvatska, stižu informacije o lokacijama policijskih kamera i ograničenjima brzina na dijelu prometnica. 

Dostupna karta s lokacijama fiksnih kamera za mjerenje brzine u Hrvatskoj

Već je izrađena karta s lokacijama fiksnih kamera za nadzor brzine, a korisnici Androida će moći i prijaviti lokacije radara za mjerenje brzine koje možda nisu zabilježene, dok će korisnicima iOS-a biti dostupne već prijavljene lokacije kamera. 

Kartu s postojećim lokacijama fiksnih kamera za mjerenje brzine možete pogledati i ovdje:

Kako bi se ove informacije pokazale na ekranu potrebno je Google Maps koristiti u načinu rada aktivne (turn-by-turn) navigacije. Tada će u donjem lijevom uglu zaslona biti prikazano važeće ograničenje brzine za cestu na kojoj se nalazite, dok će uz rutu iskakati notifikacije o policijskim radarima.

Osim u Hrvatsku ova funkcionalnost postaje dostupna i u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Španjolskoj, no za sada ne i u Sloveniji. 

Zbog tamošnjih zakona, Google funkciju neće uvoditi u Francuskoj, Švicarskoj i Njemačkoj. 

Pročitajte više