Gorski kotar odsječen od ostatka zemlje, zatvorene sve ceste, HAK poziva na oprez

Foto: RIMETEO

OLUJNI vjetar koji puše diljem zemlje izaziva probleme u prometu, što se posebno osjeti u Gorskom kotaru koji je ostao odsječen od ostatka zemlje.

Naime, kako javljaju iz HAK-a, za sve skupine vozila zatvorene su sve državne, županijske i lokalne ceste u Gorskom kotaru, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) Kikovica - Delnice - Zdihovo.

Do toga je došlo zbog opasnosti od pada stabala na kolnik, kao i otežanog uklanjanja istih, pa je kolnik sužen.

Na Facebook stranici RIMETEO objavljene su fotografije nevremena u Gorskom kotaru.

Na autocesti A3 vjetar prevrnuo teretno vozilo

Osim toga, dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, otvorena je samo za osobna vozila, također zbog vjetra.

Ostala vozila iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu prometovati autocestom A1 do čvora Žuta Lokva i dalje preko Vratnika (DC23) do Senja i Jadranskom magistralom do Rijeke, osim za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, i obrnuto.
Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).


Na autocesti A3 Bregana - Lipovac na 195. km u smjeru Zagreba vozi se jednom trakom jer je vjetar prevrnuo teretno vozilo.

Iz HAK-a pozivaju na oprez zbog vjetra

Iz HAK-a upozoravaju kako su kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te kako su mogući odroni.

Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka - Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić, poručili su, a vozače na oprez pozivaju zbog jakog vjetra koji puše širom zemlje.

"Jak vjetar puše u većem dijelu zemlje pa vozače pozivamo na pojačan oprez zbog mogućnosti pada stabala i granja na kolnik", javljaju iz HAK-a.

Osim toga, zbog stabala na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC4253 (Ćeralije DC69 - Drenovac - A.G. Grada Požege), na dionici od Kamenoloma Velika do granice Požeško-slavonske županije.

Ranije danas bio je zatvoren i granični prelaz Macelj zbog odrona i stabala na kolniku.

Pročitajte više