Afera Core Media: Siniša Svilan proglašen krivim za primanje mita!

Foto: Dragan Matić / Cropix

SINIŠA SVILAN proglašen je krivim za primanje 67.500 eura mita u aferi Core media. Županijski sud u Zagrebu Svilana je nepravomoćno osudio na kaznu zatvora u trajanju osam mjeseci, koju može zamijeniti radom za opće dobro. U tom slučaju, jedan dan zatvora se mijenja za dva sata rada.

Svilan također mora vratiti novac koji je protupravno stekao, što je zamjenica ravnatelja Uskoka i tražila u svom završnom govoru. Svilan se branio tvrdnjama da kao direktor programa Nove TV nije bio ovlašten za sklapanje poslova, već je o tome odlučivala uprava, pa stoga nije bilo ni potrebe da uzima mito od produkcijske kuće Core Media.

Za primanje mita Svilana su teretili bivši suvlasnici Core Medije Vladimir Šelebaj i Edvin Softić. Zbog ove afere u međuvremenu je u pritvoru završila i Dijana Čuljak, Šelebajeva bivša supruga, koja je na suđenju Svilanu saslušana kao svjedok. Šelebaj, podsjećamo, tvrdi da je upravo Čuljak bila idejni arhitekt poslovanja Core Medije.

Na suđenju se moglo čuti da je Svilan od Core Medije dobivao novac kako bi u program Nove TV uvrstio njihove emisije. Novac je od Šelebaja i Softića dobivao u gotovini, na uglavnom u prostorijama Core Medije. Tužiteljstvo je Svilana teretio da je svoju poziciju direktora programa iskoristio kako bi utjecao na upravu Nove TV i na taj način osigurao emitiranje emisija koje je radila Core Media.

Pročitajte više