Bivši studentski lider Bezjak nasrnuo na kolegu

DONEDAVNI predsjednik SZ-a Petar Bezjak prije početka konstituirajuće sjednice Skupštine Studentskog zbora studenta nasrnuo je na kolegu koji je pokušao pristupiti rektorici zagrebačkog sveučilišta Heleni Jasni Mencer. Rektorica koja je stajala vrlo blizu nije reagirala

Bezjak, koji je u ime svih zagrebačkih studenata nedavno iskazao simpatije prema Mirku Norcu i ratnim zločinima zbog kojih je optužen, odstupio je s dužnosti uz skandal, što, s obzirom na ranija iskustva, i nije čudno.

Na sjednici koja je iz nepoznatog razloga bila zatvorena, izabrano je novo vodstvo Studentskog zbora. Novi predsjednik je Vedran Tare s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, dok je novi predsjednik Skupštine dosadašnji član Bezjakovog predsjedništva Šime Višić.

Prije početka sjednice Bezjak je najprije prigovarao fotoreporteru Novog lista zbog fotografiranja, jer, kako je kazao, "nikome nije dao dopuštenje da ga se slika“. Potom se nije ni trenutaka odvajao od rektorice zagrebačkog sveučilišta Helene Jasne Mencer.

Za vrijeme kratkih stanki tijekom zasjedanja, vidjelo se da Bezjaka jako nervira svaki student koji se pokušao približiti rektorici. U jednom je trenutku za vrat zgrabio studenta, inače suradnika web-portala www.student.hr, koji se pokušao približiti rektorici, te ga gurnuo u stranu. Iako je rektorica bila jako blizu, nije reagirala.

Smjena na čelu Studentskog zbora, kako se čini, ne znači da će Bezjak i skupina njegovih bliskih suradnika odustati od kontrole Zbora. Jedan od razloga je i taj što se članstvo u upravnim vijećima institucija, poput Studentskog centra ili SRCA, plaća s po nekoliko tisuća kuna mjesečno.

Pročitajte više